Select Your Language

Browse this website in:
ЛИВАЊСКО ВЕЧЕ И СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА ОГЊЕНА МАРИЈА ЛИВАЊСКА ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 18 април 2018 20:57

ОДРЖАВАЊЕ СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА

Осма седница Скупштине Удружења одржаће се у Београду, у суботу 21. априла 2018. године у сали ресторана „Книн“ (бивши Раднички), Тошин бунар 190, Нови Београд, са почетком у 18 часова.

На седници ће се расправљати о Извештају о раду Удружења у 2017. години, као и плану рада за 2018. годину. Материјал за седницу доставља се члановима Удружења поштом и електронском поштом.

Очекујемо вас, да својим активном учешћем на Скупштини допринесете квалитетном раду.

Молимо чланове који не буду у могућности да лично присуствују Скупштини да за одлучивање на седници овласте другу особу, која присуствује седници.

 

Модел овлашћења

За гласање по свим тачкама Дневног реда на Осмој седници Скупштине Удружења Огњена Марија Ливањска овлашћујем ……………………………………………..

Давалац/даваоци овлашћења ……………………………………

 

ЛИВАЊСКО ВЕЧЕ

 

У суботу 21. априла 2018, од 19.30 до 00.00 часова, у ресторану „Книн“ Тошин бунар 190, Нови Београд, одржаће се Ливањско вече, којим Удружење, на пригодан начин, обележава пет година рада.

Конзумација за вечеру и пиће износи 1.800,00 РСД по особи. Уплате можете извршити на рачун Удружења бр 160-380800-45, позив на број 2104 до 19. априла 2018.

Очекујемо да ће некадашњи становници Ливна и села Ливањског поља, њихови пријатељи и рођаци, прилагодити своје обавезе како би у добром расположењу, дружењу и разговору провели Ливањско вече!

За више информација можете се обратити на телефон: 0646155073 или 063287876.

До ресторана „Книн“ можете користити ГСБ линије које саобраћају до станица Тошин бунар и Студентски град, као и БГ воз – станица Тошин бунар.

izvor: https://omlivanjska.com/2018/04/01/skupstinailivece2018/

 
Премијера филма „Крст над јамом“ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 18 април 2018 20:53

Преносимо из Удружења грађана Јадовно 1941.

Позивамо Вас на премијеру дугометражног документарног филма у продукцији удружења грађана Јадовно 1941.

Мјесто и вријеме одржавања:

Бања Лука, Народно позориште Републике Српске, велика сцена,

Четвртак 26. априла у 20 часова

Улаз је бесплатан

Радујемо се Вашем доласку!

Душан Ј. Басташић

Предсједник удружења

 
ЕПИСКОП СЕРГИЈЕ КОД НАЧЕЛНИКА ГРАХОВА ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 04 април 2018 20:15

СЛИКЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ: https://omlivanjska.com/2018/04/04/episkopgrahovo/

Дана, 2. априла 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије, посјетио је начелника општине Босанско Грахово, господина Душка Радуна.

Владика је претходно обишао храм светих апостола Петра и Павла и састао се са надлежним свештеником о. Савком Плавшићем.

У сусрету са начелником Радуном владика је разговарао о животу и раду нашег народа у Грахову и околини. Такође је било разговора о обиљежавању 100 годишњице од смрти Гаврила Принципа 1918-2018, јубилеја који ће бити организован покровитељством општине Грахово и обиљежен 29. априла ове године.

У повратку, владика је са својом пратњом обишао и гроб свештеномученика Милоша Билбије у Црном Лугу, који је мучки мучен од стране аустроугара 1916. године, а који ће ове године заједно са другим новомученицима бити предложен на редовном засједању Светог архијерејског Сабора за канонизацију у ред светих свештеномученика Цркве Христове.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка.

 
РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ОБНОВУ КУЋА ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
субота, 31 март 2018 16:56

 

ПРЕНОСИМО ЈАВНИ ОГЛАС МИНИСТАРСТВА ЗА ИЗБЈЕГЛИЦЕ И РАСЕЉЕНА ЛИЦА (http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mirl/Pages/Default.aspx#collapsible2) ИЗ БАЊА ЛУКЕ ЗА ОБНОВУ КУЋА ЗА ОДАБРАНИ БРОЈ ОПШТИНА, МЕЂУ КОЈИМА СУ И ОПШТИНЕ ЛИВНО, БОСАНСКО ГРАХОВО, ГЛАМОЧ, ДРВАР И БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ.

ПРИЈАВЕ СЕ ПОДНОСЕ ДО 11. АПРИЛА 2018. године.

ПОТРЕБНО ЈЕ ПРЕУЗЕТИ И ПОПУНИТИ СЛЕДЕЋЕ ОБРАЗАЦОбразац обнова кућа 2018

ЗА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ПОЗВАТИ МИНИСТАРСТВО У БАЊА ЛУЦИ НА БРОЈ ТЕЛЕФОНА: 051 338-723 (АКО ЗОВЕТЕ ИЗВАН БиХ: 00 387 51 338 723).

——————————————————————

Na osnovu člana 23. stav 1. Zakona o raseljenim licima, povratnicima i izbjeglicama u Republici Srpskoj („Službeni glasnik Republike Srpske“, br. 42/05 i 52/12), a u vezi sa realizacijom Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za 2018. godinu, ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske objavljuje

J A V N I   O G L A S

za dodjelu pomoći u obnovi i rekonstrukciji stambenih jedinica izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim licima u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Republiku Srpsku i Federaciju Bosne i Hercegovine

Pomoć u obnovi i rekonstrukciji stambenih jedinica, u cilju povratka, dodjeljuje se u okviru implementacije projekata pomoći u izgradnji, dogradnji i sanaciji stambenih objekata po principu „ključ u ruke“ i projekata dodjele građevinsko-zanatskog materijala sa stimulativnim novčanim sredstvima i novčana pomoć, u skladu sa Standardima o minimumu stambenih uslova.

Implementator projekata je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

  • Povratnici SRPSKE nacionalnosti i ostali, prijave za dodjelu pomoći u obnovi i rekonstrukciji stambenih jedinica na području gradova i opština u Federaciji Bosne i Hercegovine mogu podnijeti za: grad Mostar; opštine: Bosanski Petrovac, Čapljina, Drvar, GLAMOČGRAHOVO, Maglaj, Ravno, Stolac, LIVNO, Odžak, Kalesija, Vareš, Sanski Most i
  • Povratnici hrvatske nacionalnosti i ostali, prijave za dodjelu pomoći u obnovi i rekonstrukciji stambenih jedinica u cilju povratka na područje gradova i opština u Republici Srpskoj mogu podnijeti za: gradove: Banjaluka, Doboj, Prijedor; opštine: Brod, Derventa, Gradiška, Kotor Varoš, Laktaši, Modriča, Mrkonjić Grad, Oštra Luka, Pelagićevo, Prnjavor, Šamac, Teslić i
  • Povratnici bošnjačke nacionalnosti i ostali, prijave za dodjelu pomoći u obnovi i rekonstrukciji stambenih jedinica u cilju povratka na područje gradova i opština u Republici Srpskoj mogu podnijeti za: gradove: Doboj, Prijedor, Zvornik; opštine: Bratunac, Brod, Derventa, Prnjavor, Osmaci, Modriča, Novi Grad, Srebrenica, Teslić, Vlasenica i
  • Interno raseljena lica srpske nacionalnosti i pripadnici nacionalnih manjina i ostali, prijave za dodjelu pomoći u obnovi i rekonstrukciji stambenih jedinica na području gradova i opština u Republici Srpskoj mogu podnijeti za: gradove: Banjaluka, Zvornik, Trebinje, opštine: Brod, Gradiška, Modriča, Mrkonjić Grad, Šipovo, Srebrenica, Laktaši, Kotor Varoš, Foča, Ljubinje, Kneževo i

 

LAST_UPDATED2
 
ЕПИСКОП СЕРГИЈЕ У ЛИВНУ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
недеља, 11 март 2018 17:15

Дана, 9. марта 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије посјетио је парохију у Ливну.
У храму Успења Пресвете Богородице, владика Сергије је служио је Литургију пређеосвећених Дарова, уз саслужење протопрезвитера Слободана Кљајића и ђакона Немање Рељића.
На крају Литургије, владика Сергије је поздравио присутни народ поучивши их о посту и молитви.
На Литургији су присуствовали представници Међурелигијског вијећа БиХ из Ливна, из редова римокатоличке Цркве и Исламске заједнице.
Владика Сергије је такође обишао капелу која је обновљена и осликана, а у којој се налазе свете Мошти око 1000 невинопострадалих новомученика ливањских Срба из другог свјетског рата.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка.


Галерија: Епископ Сергије у Ливну

LAST_UPDATED2
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео

Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM