Select Your Language

Browse this website in:
УДРУЖЕЊЕ ОГЊЕНА МАРИЈА ЛИВАЊСКА ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 30 мај 2016 15:37

САСТАНАК УПРАВНОГ ОДБОРА и ОДБОРА ПОДРУЖНИЦЕ БАЊА ЛУКА

СЛИКЕ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ: https://omlivanjska.com/2016/06/13/sastanakbl2016/

У недељу 12. јуна 2016. године, у просторијама цркве Светог Јована Богослова у Бања Луци, одржан је састанак УО и Одбора Подружнице Бања Лука. Том приликом размотрен је извештај о раду Удружења у протеклој години, као и послови у току и планирани послови за ову годину. Нарочита пажња је посвећена пословима обнове Спомен-капеле у Ливну и обележавању 75 година од почетка страдања ливањских Срба под НДХ. Такође, током састанка размотрена су питања начина функционисања Подружнице Бања Лука и организационо техничка питања окупљања и ширег активирања чланства Удружења у Бања Луци. Присутнима је подељен и најновији новина ”Српско Коло”, које издаје Савез Срба из Региона.

 

LAST_UPDATED2
 
АКТИВНОСТИ ОМС ЛИВНО ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао парох лијевањски, прото-ставрофор Жељко Ђурица   
четвртак, 19 мај 2016 14:08

ЖИВОТ У ВЈЕРИ

Дана 18.05.2016. године отац Жељко Ђурица, члан ОМС Ливно је одржао шесто предавање за младе у склопу пројекта ЖИВОТ У ВЈЕРИ. Ово је уједно и посљедње предавање овога пројекта који је реализован уз подршку МРВ БиХ и ЦРС. Прије самог почетка предавања млади су изразили жељу за чешћим међурелигијским дружењима. Своје предавање отац Жељко је почео сугестијом младима да размишљају позитивно и да избјегавају негативности у свакодневном животу. Младима је савјетовао да се не препуштају љутњи, чак и када су љути да избјегавају конфликте. Споменуо је како је гњев један од седам смртних гријеха. Даље је младима причао како требају успоставити стандарде, и бјежати од просјечности. Такођер је рекао да је људима потребна помоћ других како би постигли успјех, али да треба избјегавати људе који имају веома високо мишљење о себи, истакавши да је гордост исто један од смртних гријеха. Савјетовао је да бирају чиме ће се бавити у животу, те како би било добро да то и воле, те да у томе стекну знање. Истакао је да унаточ ситуацији у друштву треба да се боре за себе, да не криве друге, да се суочавају са проблемима, да прихвате грешке које се догађају и из њих нешто науче. Завршио је предавање ријечима да размишљају на велико. Млади су изразито активно били укључени, те су цијело вријеме коментирали предавање, а на крају су и питали када је сљедеће.

Весна Ковачић

LAST_UPDATED2
 
Васкршњи празници у Ливањском пољу ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 18 мај 2016 21:59

Васкрс, најрадоснији хришћански празник, је и ове године дочекани у миру и радости у храмовима ливањског поља, на богослужењима која су окупила верни народ који и данас живи на овим просторима, као и оне који су овом приликом дошли из других крајева Босне и Херцеговине и Србије.

Li Vaskrs 12

ОПШИРНИЈЕ: https://omlivanjska.com/2016/05/16/vaskrs2016/

LAST_UPDATED2
 
ОБАВЈЕШТЕЊЕ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао парох лијевањски, прото-ставрофор Жељко Ђурица   
субота, 19 март 2016 21:08

Uživo Radio

Драга браћо и сестре,

Обавјештавамо вас да Српску православну емисију „Трагом вјере“

на радио Ливну можете слушати уживо,

у новом термину, недељом од 9 часова:

http://www.uzivoradio.com/livno.html

 
Ливањско вече и скупштина Удружења ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао парох лијевањски, протојереј Жељко Ђурица   
уторак, 15 март 2016 17:26

СЛИКЕ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ: http://omlivanjska.com/2016/03/14/livanjskovece2016/

 

У суботу 12. марта т.г. у сали КЦ Чукарица одржана је Шеста седница Скупштине Удружења Огњена Марија Ливањска. Скуп је благоловио отац Мирко Јамеџија.

Након усвајања Дневног реда и избора чланова радних тела, Скупштина је верификовала пријем у чланство нових 26 чланова, усвојила Годишњи извештај о раду са финансијским извештајем за 2015. годину, као и План рада за 2016. годину.

У конструктивној атмосфери разговарало се о новим активностима које би могле допринети бољем положају ливањских Срба, активнијем укључењу у решавање питања од интереса за живот српске заједнице, као и очување њихове имовине.

Скупштини је присуствовао и заменик председника Одбора за дијаспору Скупштине Републике Србије, господин Миодраг Линта, који се обратио присутнима информацијама о покретању месечника Српско коло, као и акцији евидентирања имовине избеглих и расељених Срба, разлоуима њеног покретања и начину реализације.

Након Скупштине, у ресторану Ваша трпеза настављено је дружења Ливњака, до касних вечерњих сати. Ливањско вече обележено је присним разговором земљака, уз дискретну музику и добро послужење. Била је то лепа прилика да се после много година сретну људи који се дуго нису видели.

Овом приликом захваљујемо се власнику ресторана Владимиру Шуњки и особљу на љубазности.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео


Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM