Select Your Language

Browse this website in:
Позив Удружења ОМЛ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао парох лијевањски, протојереј Жељко Ђурица   
среда, 06 јул 2016 19:45

 

75 година од уплакане Огњене Марије

 

Субота, 09.07.2016. у 19 часова,

Клуб и галерија „Зрно“, Трг Марије Трандафил бр. 11, Нови Сад

Удружења Огњена Марија Ливањска – подружница Нови Сад, у сарадњи са Клубом и галеријом „Зрно“, позива вас на вече отворене дискусије о култури памћење и култури заборава, њиховим различитостима и посљедицама гајења једног и другог стила живота.

Повод одржавња ове вечери је обиљежавање седамдестпетогодишњице од стравичних злочина над српским становништвом од стране Независне Државе Хрватске у Ливну и Ливањскм пољу, који су се десили у периоду око, а посебно на сам дан Огњене Марије 1941. године.

Програм вечери подразумијева, послије уводне ријечи организатора, приказивање документарног филма од око 40 минута који нас подсјећа на дио страхота из периода безумља али и на снагу живота и наду у побједу човјека над нечовјеком у самом човјеку.

Затим се очекује отворена дискусија свих присутних по неколико тематских питања:

Какви смо и шта да очекујемо ако заборављамо невине жртве?

Какви смо и шта да очекујемо ако заборављамо злочине и злочинце?

Какви смо и шта да очекујемо ако чешће спомињемо злочинце него невине жртве тих злочина?

Како се поставити према свему томе?

На зидовима Клуба и галерије „Зрно“ биће изложени панои са фотографијама из описаног временског периода, који ће моћи да се погледају и наредних дана.

Са братском и сестринском љубављу Вас очекујемо!

Удружења Огњена Марија Ливањска – подружница Нови Сад и Клуб и галерија „Зрно“

 
УДРУЖЕЊЕ ОГЊЕНА МАРИЈА ЛИВАЊСКА ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 30 мај 2016 15:37

САСТАНАК УПРАВНОГ ОДБОРА и ОДБОРА ПОДРУЖНИЦЕ БАЊА ЛУКА

СЛИКЕ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ: https://omlivanjska.com/2016/06/13/sastanakbl2016/

У недељу 12. јуна 2016. године, у просторијама цркве Светог Јована Богослова у Бања Луци, одржан је састанак УО и Одбора Подружнице Бања Лука. Том приликом размотрен је извештај о раду Удружења у протеклој години, као и послови у току и планирани послови за ову годину. Нарочита пажња је посвећена пословима обнове Спомен-капеле у Ливну и обележавању 75 година од почетка страдања ливањских Срба под НДХ. Такође, током састанка размотрена су питања начина функционисања Подружнице Бања Лука и организационо техничка питања окупљања и ширег активирања чланства Удружења у Бања Луци. Присутнима је подељен и најновији новина ”Српско Коло”, које издаје Савез Срба из Региона.

 

LAST_UPDATED2
 
АКТИВНОСТИ ОМС ЛИВНО ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао парох лијевањски, прото-ставрофор Жељко Ђурица   
четвртак, 19 мај 2016 14:08

ЖИВОТ У ВЈЕРИ

Дана 18.05.2016. године отац Жељко Ђурица, члан ОМС Ливно је одржао шесто предавање за младе у склопу пројекта ЖИВОТ У ВЈЕРИ. Ово је уједно и посљедње предавање овога пројекта који је реализован уз подршку МРВ БиХ и ЦРС. Прије самог почетка предавања млади су изразили жељу за чешћим међурелигијским дружењима. Своје предавање отац Жељко је почео сугестијом младима да размишљају позитивно и да избјегавају негативности у свакодневном животу. Младима је савјетовао да се не препуштају љутњи, чак и када су љути да избјегавају конфликте. Споменуо је како је гњев један од седам смртних гријеха. Даље је младима причао како требају успоставити стандарде, и бјежати од просјечности. Такођер је рекао да је људима потребна помоћ других како би постигли успјех, али да треба избјегавати људе који имају веома високо мишљење о себи, истакавши да је гордост исто један од смртних гријеха. Савјетовао је да бирају чиме ће се бавити у животу, те како би било добро да то и воле, те да у томе стекну знање. Истакао је да унаточ ситуацији у друштву треба да се боре за себе, да не криве друге, да се суочавају са проблемима, да прихвате грешке које се догађају и из њих нешто науче. Завршио је предавање ријечима да размишљају на велико. Млади су изразито активно били укључени, те су цијело вријеме коментирали предавање, а на крају су и питали када је сљедеће.

Весна Ковачић

LAST_UPDATED2
 
Васкршњи празници у Ливањском пољу ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 18 мај 2016 21:59

Васкрс, најрадоснији хришћански празник, је и ове године дочекани у миру и радости у храмовима ливањског поља, на богослужењима која су окупила верни народ који и данас живи на овим просторима, као и оне који су овом приликом дошли из других крајева Босне и Херцеговине и Србије.

Li Vaskrs 12

ОПШИРНИЈЕ: https://omlivanjska.com/2016/05/16/vaskrs2016/

LAST_UPDATED2
 
ОБАВЈЕШТЕЊЕ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао парох лијевањски, прото-ставрофор Жељко Ђурица   
субота, 19 март 2016 21:08

Uživo Radio

Драга браћо и сестре,

Обавјештавамо вас да Српску православну емисију „Трагом вјере“

на радио Ливну можете слушати уживо,

у новом термину, недељом од 9 часова:

http://www.uzivoradio.com/livno.html

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео


Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM