Select Your Language

Browse this website in:
ПОСТ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао парох лијевањски, протојереј Жељко Ђурица   
недеља, 06 март 2011 19:49

"А кад постите, не будите суморни као лицемери; јер они натмуре лица своја да се покажу људима како посте. Заиста вам кажем: примили су плату своју. А ти када постиш, намажи главу своју, и лице своје умиј, да те не виде људи где постиш, него Отац твој који је у тајности; и Отац твој који види тајно, узвратиће теби јавно." (Мт.6,16-18).

 

LAST_UPDATED2
 
ПРАВОСЛАВНИ ОДГОВОР ПРОТЕСТАНТИМА ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао парох лијевањски, протојереј Жељко Ђурица   
субота, 05 март 2011 19:14

ПРАВОСЛАВНИ ОДГОВОР НА ОСНОВНЕ ЗАБЛУДЕ ПРОТЕСТАНАТА

 

ОТУЂЕНИ ХРИШЋАНИ

Према најновијој статистици данас у свету има око 1,95 милијарди хришћана. Али више од половине њих отуђени су од Христа Богочовека. Крајњи домет у томе достигли су протестанти разних деноминација и секташи који су се из њих изродили. Због отуђености од Христа у животу и учењу, њихове верске организације треба сматрати потпуно новим религијама у односу на изворно, православно хришћанство, за које би се могло рећи да им је ово само далеко историјско полазиште.

 

LAST_UPDATED2
 
КАКО ДОЧЕКУЈЕМО БОЖИЋ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао парох лијевањски, протојереј Жељко Ђурица   
уторак, 04 јануар 2011 12:54

 

Стиже нам Божић. Христос се рађа. Господ походи народ свој. Бог силази са неба и очовечује се, да би човек могао да се обожи. Спаситељ полази ка Голготи у сусрет свом страдању, да би човеку даровао победу над смрћу и вечно спасење. Христос се спушта на земљу да би човеку приближио – небо. Стиже нам Божић, како га ми дочекујемо?

LAST_UPDATED2
 
РОДИТЕЉИМА, СВ. ВЛ. НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао парох лијевањски, протојереј Жељко Ђурица   
субота, 25 децембар 2010 08:32

Владика Николај 1

БЕСЕДА РОДИТЕЉИМА

I

"Рече Бог Авраму: Даћу ти породицу врло велику и начинићу од тебе народе многе, и цареви ће изаћи од тебе", (1.мој.17,6).

Велика је слава имати деце и звати се родитељ, велика је то слава и пред Богом и пред анђелима и пред народом.

Пред Богом, јер они који су у законитом браку па рађају децу испуњавају вољу Божију, и заповест дату још Адаму и Еви: "рађајте се и множите се"!

Пред анђелима, јер колико деце има у кући онолико анђела шаље Бог да буду хранитељи и бранитељи сваког детета по на особ. Ко дакле има седмеро деце у кући, тај има и седам анђела Божијих у кући својој.

Велика је то слава још и пред народом. Каква је то дивна слика пред нашим очима од малена: девет синова, (девет Југовића) и стари родитељи њихови. То је слава народна, понос народни. А кад неко хоће да куне најстрашнијом клетвом, он говори као свети цар Лазар: "Не имао од срца порода".

 

LAST_UPDATED2
 
ВЕРА У ВИДОВИТЕ ВАНГЕ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао парох лијевањски, протојереј Жељко Ђурица   
понедељак, 06 децембар 2010 19:17

БАБА  ВАНГА

 

Да би боље схватили ко је Ванга, потребно је знати ко су демони и зашто је дружење са њима погубно?

 

Ђаво или Сатана створен је Богом као духовно светлосно биће, анђео светлости, украшен лепотом и великом мудрошћу; уместо захвалности, он је према творцу показао завист и горду жељу да и сам постане Господ свих ствари. Због тога је са мноштвом других истожелећих анђела спао са неба и отишао од Бога, настанио се у ваздушним сферама над земљом! Његова божанска лепота поцрнела је а велика мудрост, ставивши се у службу зла, постала мрачно лукавство. Откада му је небески свет постао недоступан, он је сву своју злобу окренуо на човека. Најпре га је навео да такође сагреши против Божје љубави, а пошто је човек пао у грех, његова природа, постала је приступачна за зло демонско, у њему су се помешали добро и зло. Демонима, пак, господари чисто зло и наношење зла њихова је насушна потребна, искључива храна и искључиво задовољство. Завист и препреденост ових отпадника од Бога, толика је, да они хиљадама и хиљадама година не престају да заводе људе на пут "синова пропасти". Коначну побједу добра у људској природи обезбедио је онима који у Њега верују, Господ Исус Христос својим страдањем и васкрсењем, али је човекова слободна воља, хоће ли своју веру поклонити ђаволу, старом клеветнику лажи и оцу лажи, или Спаситељу нашем Исусу који је истина.

LAST_UPDATED2
 
<< Почетак < Претходна 61 62 63 64 65 66 67 68 69 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео

Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM