Select Your Language

Browse this website in:
БАРБА ДРАЖА ОСТАО НА МОСТУ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 27 март 2012 20:46

 

Кукавички поступак капетана Франческа Скетина, који је међу првима напустио брод, васкрснуо сећање на витешки поступак капетана Николе Павловића с југословенског брода Братство

споменик Николи Павловићу

 
ОГЊЕНА МАРИЈА ЛИВАЊСКА (књига) ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 19 јануар 2012 21:04

ognjena_marija_livanjska.jpg

 

 

 

 

 

 

LAST_UPDATED2
 
ПРИЧЕ И ПОРУКЕ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 12 јануар 2012 09:21

ДЕВОЈЧИЦА СА ШИБИЦАМА

Спуштало се вече уочи Нове године. Хладноћа је бивала све већа и суровија, а по тој хладноћи и мраку ишла је једна сиромашна девојчица гологлава и босонога. Кад је тога јутра изашла из куће имала је на ногама папуче, али су оне биле толико велике јер их је раније носила њена мајка, да их је изгубила прелазећи улицу. Приметивши да их је изгубила девојчица се вратила по њих, али једну папучу није могла да нађе, а другу је дограбио неки пакосни дечак који се с њом шегачио.
И тако је сиротица ходала црвених и промрзлих ножица. У старој кецељи носила је шибице које је читавог дана покушавала да прода, али ниједну није продала. Ходала је гладна и промрзла док су јој пахуљице падале на лепе плаве коврџе по врату. Сви прозори су били осветљени јер се народ спремао за новогодишње славље, па је из кућа допирао мирис печења и слатких колача.
У једном углу између две куће девојчица нађе заклон, седе и скупи се. Подвукла је ноге пода се, али је само још јаче осећала студен а кући није смела, јер како очуху да изађе пред очи без иједног новчића пазара. Уосталом, и код куће је било хладно јер је ветар дувао кроз пукотине на крову.

LAST_UPDATED2
 
70 ГОДИНА ОД СТРАДАЊА СРБА ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 24 новембар 2011 07:49

 

Ове 2011. године, навршава се 70 година од масовног страдања нашег Србског народа. Стравичан геноцид почео је у прољеће 1941. године и трајао је све до 1945. године.

Ми, вјерници Српске Православне Цркве, дужни смо да за сва времена, чувамо успомену и приносимо молитве Богу, за све наше православне Србе који мученички пострадаше.

LAST_UPDATED2
 
ГАВРИЛО ПРИНЦИП ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 14 новембар 2011 19:29

ЗАБОРАВЉЕНИ ХЕРОЈ

У Обљају, селу крај Босанског Грахова, 13/26. јула 1894. године, рођен је Гаврило Принцип, личност која је атентатом на аустроугарског престолонаследника Франца Фердинанда, на Видовдан 1914. године, обележила савремену и славну српску историју. Али, овај догађај је обележио и светску историју, као повод Првом светском рату, узрок распада монархије Аустро-Угарске и стварања нових држава (Југославије, Чехословачке, Мађарске) и поврћаја другим државама територија анектираних или окупираних од стране Турске и Аустро-Угарске... Догађај није заборављен, али његови актери јесу, неправедно, и то баш од стране народа који их је изнедрио. Они други, чија се клица назависности, самосталности и државности зачела баш у том догађају, никада га нису разумели.

LAST_UPDATED2
 
<< Почетак < Претходна 61 62 63 64 65 66 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео

Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM