Select Your Language

Browse this website in:
ПАПА, ПАТРИЈАРХ И... УЈЕДИЊЕЊЕ ЦРКАВА ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 17 јануар 2013 14:15

 

tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2013/kalavriton-vartolomej.jpgМИТРОПОЛИТ КАЛАВРИТСКИ И ЕГИЈАЛИЈСКИ АМВРОСИЈЕ

Свјатјејши патријарх Вартоломеј се поново нашао у центру пажње јавности у вези са богословским дијалогом између Истока и Запада, између Православља и римокатолицизма. Као резултат своје недавне, четврте по реду, посете у Ватикан у октобру 2008. године и присуства на конференцији католичких бискупа, он је изазвао атмосферу страха у нашој средини. Многи су приметили његову изјаву да је његово присуство на тој конференцији - "пројава деловања Духа Божијег".

Ствара се утисак да се патријарх жури, да трчи, да хита да уједини цркве. Тако, у крајњој линији, неки од нас схватају његове поступке. Ми не можемо да игноришемо протесте благочестивих чеда Цркве, не можемо их једним потезом пера издвојити од свих, рекавши другима: "Ма пустите их! То су скудоумни фанатици", водећи рачуна о чињеници да међу њима има и архијереја, и свештеника, и научника, и монаха, и предавача на богословским факултетима и многих других, достојних чланове Цркве Христове.

 
Божићна честитка ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао свештеник Жељко Ђурица   
недеља, 06 јануар 2013 14:54

 

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА

ЕПАРХИЈА БИХАЋКО-ПЕТРОВАЧКА

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ПАРОХИЈА ЛИЈЕВАЊСКА

Драга браћо и сестре!

Упућујемо искрене честитке

поводом празника рођења Богомладенца Христа,

са жељом и молитвом за мир, здравље, духовну радост,

задовољство и свако добро од Господа.


МИР БОЖИЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ !

ВАИСТИНУ СЕ РОДИ !

LAST_UPDATED2
 
СВЕТО ПИСМО О "КРАЈУ СВЕТА" ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
недеља, 16 децембар 2012 22:33

Постављена слика

 

О РАЗОРЕЊУ ЈЕРУСАЛИМА,   ПОНОВНОМ ДОЛАСКУ ХРИСТА,

O СВРШЕТКУ ВЕКА И  ПОТРЕБИ БУДНОСТИ

И изишавши Исус иђаше од цркве, и приступише к Њему ученици Његови да Му покажи грађевину црквену. А Исус рече им: Не видите ли све ово? Заиста вам кажем: неће остати овде ни камен на камену који се неће разметнути.

 

LAST_UPDATED2
 
ВРЕМЕ ЗА МОЛИТВУ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
субота, 01 децембар 2012 22:08

Ових дана опште еуфорије изазване „новом правдом“ хашког суда, која је уздрмала све досадашње традиционално, хришћанско схватање правде и права, наш распети српски народ у Далмацији, доживљава нову олују излива нетрпељивости и презира у свакодневном животу: на улици, у продавници, у породилишту, школи и кафићима.
Примери су многобројни. Несрећни људи се као пужеви увлаче у своје љуштуре, у своје куће и станове. Стиче се утисак да се на улицу излази у крајњој нужди, јер им, поготову у великим градовима „нико не гарантује ништа“.
Има ли утехе? Има ли лека? Једино молитва. Сада нам једино молитва може отворити небеса, како би угледали бар искру божанске светлости.
Погледај Господе на муке наше и немој нас презрети недостојне и убоге. Смилуј се на нас ради страдања нашег и даруј нам дух трпљења и љубави, да будемо и останемо народ Твој, достојанствен и незлобив, чекајући Твоју вечну Правду и Истину. Амин.

Извор: http://www.eparhija-dalmatinska.hr/Frames-c.htm


Почео Божићни пост
Почео Божићни пост

У свим помесним православним Црквама које свој богослужбени циклус устројавају према тзв. Старом (Јулијанском) календару, почео је Божићни пост. Овај пост траје шест седмица и завршава 25. децембра (по старом) односно, 07. јануара 2013. године (по новом) календару, прослављањем празника Рођења Господа Исуса Христа (Божића).

Последњи вишедневни пост Православне Цркве бива пред празником Рождества Христовог, од 15. новембра до 25. децембра. У црквеном уставу се назива, као и Велики пост - Четрдесетницом, пошто траје четрдесет дана. Назива се још и Филиповим, по дану св. ап. Филипа који се празнује 14. новембра, а после кога наступа пост. Божићни пост јесте зимски и служи нам да њиме осветимо завршни период године тајанственим обнављањем духовног јединства са Богом и припремимо се за Рождество Христово.

 

LAST_UPDATED2
 
ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
петак, 16 новембар 2012 22:19

LAST_UPDATED2
 
<< Почетак < Претходна 61 62 63 64 65 66 67 68 69 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео

Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM