Select Your Language

Browse this website in:
ТРАГИЧНИ ВЕК ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 13 новембар 2012 22:01

Наш век је посебан, трагичан. Осећај је такав као да присуствујемо последњем чину светске трагедије. Човечанство је током своје историје увек представљало болестан организам који грех разједа као чир. Међутим, сад изгледа да је болест достигла свој последњи стадијум и да прелази у агонију. Нашу планету непрекидно потресају ратови, природне непогоде и катаклизме, стиче се утисак да се земља уморила од људи и жели да их забци као инсекте са свог тела. Не само Хришћани, већ и људи других религија, па и неверујући осећају знаке краја који се ближи.


 
ХОЋУ ДА ЖИВИМ У СРБИЈИ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 11 октобар 2012 22:05

Интервју: др Милош Дамњановић

Доктор политичких и економских наука са Оксфорда тражи посао у својој земљи, иако је са породицом отишао у емиграцију када је имао осам година.

Када су кренули ратови у бившој Југославији, родитељи тада осмогодишњег Милоша Дамњановића, као и многи други Београђани електротехничке струке, нашли су посао у Британији. Милош је тамо завршио све најбоље школе, магистрирао и докторирао на Оксфорду и вратио се, што му је и био план откако је „одведен” из Београда.

Иако би по годинама могао да буде припадник такозване „изгубљене генерације”, овај двадесетосмогодишњак врло добро зна шта хоће и нада се да ће свој циљ остварити.

 
КРАЈИШКИ ПСАЛМИ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао свештеник Жељко Ђурица   
среда, 10 октобар 2012 21:36

КРАЈИШКИ ПСАЛМИ

Има у Републици Српкој једна мирисна башта названа Крајина, у којој вековима, од немањићког доба па до наших дана, пој псалама блажи душе мученичке, душе гладне и жедне Бога Живога. Ти псалми јесу манастири овога краја сакупљени у букет назван ''Крајишки псалми''. Овај видео запис живо је сведочанство духовног живота Срба Крајишника, народа који је кроз вишевековну историју свој живот живео између страдања и духовног узлетања.

LAST_UPDATED2
 
ЦРВЕНИ КОНЧИЋ ЗА БЕБЕ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао свештеник Жељко Ђурица   
среда, 10 октобар 2012 07:42

 

Сујеверје црвеног кончића је дуго времена присутно на нашим просторима иако уопште нема валидан и истинит извор или доказ о својој тзв. "моћи". Огромна већина користи га као облик заштите бебе и одрасле особе од урока готово наивно.
Како је овај "обичај" распрострањен на нашем просторима појављује се подједнако међу хришћанском и муслиманском популацијом.
 
СЈЕЋАЊЕ НА ФРА МАРКА ГЕЛУ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
среда, 25 јул 2012 11:43

 

ФРА МАРКО ГЕЛО (1950-2009)

21. августа 2012. године навршава се три године од смрти фра  Марка Геле.
Сахрањен је 26. августа 2009. године, на гробљу (свети Миховил) на Горици. Мису задушницу предводио је у 14 часова бањалучки бискуп Фрањо Комарица, у храму светог Петра и Павла, на Горици, у Ливну. На миси су присуствовали фрањевци, остали свећеници, православни свештеници, те многобројни вјерници и пријатељи покојног фра Марка.
За православне ливњаке фра Марко ће остати у сјећању као човјек који је "свима био све". Знао је цијенити свакога човјека али исто тако и све оно што је томе човјеку важно и свето. Памтиће га по томе што је у најтежим временима спасио и сачувао велико културно наслеђе цркве Успенија Пресвете Богородице у Ливну (многобројне и непроцјењиве иконе, књиге и остале црквене вриједности).
Нека Господ узврати својим милосрђем и љубављу, за све оно што је фра Марко учинио у овоземљаском животу.


ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ!

Парох лијевањски

Протојереј –ставрофор Жељко Ђурица

LAST_UPDATED2
 
<< Почетак < Претходна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео

Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM