Select Your Language

Browse this website in:
ВРЕМЕ ЗА МОЛИТВУ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
субота, 01 децембар 2012 22:08

Ових дана опште еуфорије изазване „новом правдом“ хашког суда, која је уздрмала све досадашње традиционално, хришћанско схватање правде и права, наш распети српски народ у Далмацији, доживљава нову олују излива нетрпељивости и презира у свакодневном животу: на улици, у продавници, у породилишту, школи и кафићима.
Примери су многобројни. Несрећни људи се као пужеви увлаче у своје љуштуре, у своје куће и станове. Стиче се утисак да се на улицу излази у крајњој нужди, јер им, поготову у великим градовима „нико не гарантује ништа“.
Има ли утехе? Има ли лека? Једино молитва. Сада нам једино молитва може отворити небеса, како би угледали бар искру божанске светлости.
Погледај Господе на муке наше и немој нас презрети недостојне и убоге. Смилуј се на нас ради страдања нашег и даруј нам дух трпљења и љубави, да будемо и останемо народ Твој, достојанствен и незлобив, чекајући Твоју вечну Правду и Истину. Амин.

Извор: http://www.eparhija-dalmatinska.hr/Frames-c.htm


Почео Божићни пост
Почео Божићни пост

У свим помесним православним Црквама које свој богослужбени циклус устројавају према тзв. Старом (Јулијанском) календару, почео је Божићни пост. Овај пост траје шест седмица и завршава 25. децембра (по старом) односно, 07. јануара 2013. године (по новом) календару, прослављањем празника Рођења Господа Исуса Христа (Божића).

Последњи вишедневни пост Православне Цркве бива пред празником Рождества Христовог, од 15. новембра до 25. децембра. У црквеном уставу се назива, као и Велики пост - Четрдесетницом, пошто траје четрдесет дана. Назива се још и Филиповим, по дану св. ап. Филипа који се празнује 14. новембра, а после кога наступа пост. Божићни пост јесте зимски и служи нам да њиме осветимо завршни период године тајанственим обнављањем духовног јединства са Богом и припремимо се за Рождество Христово.

 

LAST_UPDATED2
 
ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
петак, 16 новембар 2012 22:19

LAST_UPDATED2
 
ТРАГИЧНИ ВЕК ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
уторак, 13 новембар 2012 22:01

Наш век је посебан, трагичан. Осећај је такав као да присуствујемо последњем чину светске трагедије. Човечанство је током своје историје увек представљало болестан организам који грех разједа као чир. Међутим, сад изгледа да је болест достигла свој последњи стадијум и да прелази у агонију. Нашу планету непрекидно потресају ратови, природне непогоде и катаклизме, стиче се утисак да се земља уморила од људи и жели да их забци као инсекте са свог тела. Не само Хришћани, већ и људи других религија, па и неверујући осећају знаке краја који се ближи.


 
ХОЋУ ДА ЖИВИМ У СРБИЈИ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 11 октобар 2012 22:05

Интервју: др Милош Дамњановић

Доктор политичких и економских наука са Оксфорда тражи посао у својој земљи, иако је са породицом отишао у емиграцију када је имао осам година.

Када су кренули ратови у бившој Југославији, родитељи тада осмогодишњег Милоша Дамњановића, као и многи други Београђани електротехничке струке, нашли су посао у Британији. Милош је тамо завршио све најбоље школе, магистрирао и докторирао на Оксфорду и вратио се, што му је и био план откако је „одведен” из Београда.

Иако би по годинама могао да буде припадник такозване „изгубљене генерације”, овај двадесетосмогодишњак врло добро зна шта хоће и нада се да ће свој циљ остварити.

 
КРАЈИШКИ ПСАЛМИ ПДФ Штампа Eл. пошта
Написао свештеник Жељко Ђурица   
среда, 10 октобар 2012 21:36

КРАЈИШКИ ПСАЛМИ

Има у Републици Српкој једна мирисна башта названа Крајина, у којој вековима, од немањићког доба па до наших дана, пој псалама блажи душе мученичке, душе гладне и жедне Бога Живога. Ти псалми јесу манастири овога краја сакупљени у букет назван ''Крајишки псалми''. Овај видео запис живо је сведочанство духовног живота Срба Крајишника, народа који је кроз вишевековну историју свој живот живео између страдања и духовног узлетања.

LAST_UPDATED2
 
<< Почетак < Претходна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Календар

crkveni_kalendar_5

Пошањите пријатељима

Share this post

Видео

Вађење костију из јаме Равни Долац 1991. године

Челебић - Гнијездо и порклетство

 

 

 

 

 

2013

 

одабрани линкови

original solarflare design by CSO>LIVNO
lunarized by LIJEVNO TEAM